| تعداد نشریات | 13 |
| تعداد شمارهها | 654 |
| تعداد مقالات | 6,824 |
| تعداد مشاهده مقاله | 9,797,354 |
| تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 9,170,010 |
مقایسه ویژگیهای خمیر کاغذ سودا و کرافت از برونچوب و درونچوب صنوبر دلتوئیدس | ||
| پژوهشهای علوم و فناوری چوب و جنگل | ||
| مقاله 9، دوره 17، شماره 4، اسفند 1389، صفحه 125-138 اصل مقاله (237.32 K) | ||
| نوع مقاله: مقاله کامل علمی پژوهشی | ||
| چکیده | ||
| این پژوهش با هدف مقایسه بازده و ویژگیهای مقاومتی خمیر کاغذ سودا و کرافت از درونچوب و برونچوب صنوبر دلتوئیدس انجام گرفت. ابتدا طول الیاف و مقدار لیگنین درونچوب و برونچوب اندازهگیری شد. تحت شرایط پخت یکسان با استفاده از فرایندهای سودا و کرافت خمیرهای موردنظر تهیه گردید. مقدار لیگنین باقیمانده در خمیر کاغذ از دو بخش در هر دو فرایند سودا و کرافت اندازهگیری شد. سپس کاغذهای دستساز از هر یک از تیمارها ساخته و ویژگیهای مکانیکی آنها اندازهگیری گردید. نتایج نشان دادند که طول الیاف در بخش برونچوب بیشتر از درونچوب و مقدار لیگنین بخش برونچوب کمتر است. عدد کاپا و مقدار لیگنین باقیمانده در خمیر کاغذها از دو بخش درونچوب و برونچوب در خمیر کاغذ کرافت کمتر از خمیر کاغذ سودا بوده و همچنین این دو فاکتور برای هر دو پخت در بخش درونچوب بیشتر از بخش برونچوب میباشد. بازده خمیر کاغذ فرایند کرافت کمتر از سودا و در بخش درونچوب برای هر دو پخت کمتر از برونچوب است. نتایج بهدست آمده از مقاومتهای مکانیکی کاغذهای دستساز نشان داد که مقاومت در برابر کشش، مقاومت در برابر ترکیدن و مقاومت در برابر پاره شدن کاغذهای دستساز بهدست آمده از فرایند کرافت بیشتر از سودا و بخش برونچوب هر دو پخت بیشتر از درونچوب میباشد. | ||
|
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,928 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 2,285 |
||