| تعداد نشریات | 13 |
| تعداد شمارهها | 654 |
| تعداد مقالات | 6,812 |
| تعداد مشاهده مقاله | 9,682,882 |
| تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 9,109,784 |
اثر منبع انرژی بر فعالیت برخی آنزیمهای هیدرولیتیک بخشهای مختلف شیرابه شکمبه و ابقای نیتروژن در گوسفند تغذیه شده با جیره حاوی کود مرغی فرآوری شده | ||
| نشریه پژوهش در نشخوار کنندگان | ||
| مقاله 2، دوره 2، شماره 2، شهریور 1393، صفحه 17-37 اصل مقاله (929.3 K) | ||
| نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
| نویسندگان | ||
| ایوب عزیزی شترخفت* 1؛ داود میرمحمدی2؛ جواد رضائی3؛ علی کیانی4؛ حسن فضائلی5 | ||
| 1دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان | ||
| 2دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
| 3دانشگاه تربیت مدرس | ||
| 4گروه علوم دامی دانشگاه لرستان | ||
| 5موسسه تحقیقات علوم دامی کشور | ||
| چکیده | ||
| این مطالعه به منظور بررسی اثر افزودن منابع مختلف انرژی (شامل ذرت، جو و ملاس) به جیره حاوی کود مرغی فرآورری شده با حرارت (به عنوان مکمل نیتروژنی) بر فعالیت برخی آنزیمهای هیدرولیتیک شکمبه شامل کربوکسی متیل سلولاز، میکروکریستالین سلولاز، فعالیت تجزیه کاغذ صافی و آلفا آمیلاز در بخشهای مختلف شیرابه شکمبه (شامل بخش جامد، خارج سلولی و درون سلولی) و ابقای نیتروژن انجام گرفت. بدین منظور از 15 رأس گوسفند نر مغانی در قالب طرح کاملاً تصادفی متعادل با 3 تیمار و 5 تکرار استفاده گردید. جیرههای آزمایشی شامل جیره حاوی ذرت (یونجه، کاه گندم، کود مرغی و ذرت)، جیره حاوی جو (یونجه، کاه گندم، کود مرغی و جو) و جیره حاوی ملاس (یونجه، کاه گندم، کود مرغی و ملاس) به عنوان منبع انرژیزا بودند. فعالیت آنزیم کربوکسی متیل سلولاز و فعالیت تجزیه کاغذ صافی در بخشهای جامد، خارج سلولی، درون سلولی و کل (مجموع هر سه بخش) شیرابه گوسفندان تغذیه شده با جیره حاوی ملاس در مقایسه با سایر تیمارها بیشتر بود (05/0>P). همچنین، استفاده از ملاس در جیره، در مقایسه با منابع نشاستهای (ذرت و جو)، سبب افزایش فعالیت آلفا آمیلاز در بخش جامد، درون سلولی و کل شیرابه شکمبه و ابقاء نیتروژن گردید (05/0>P). فعالیت آنزیم میکروکریستالین سلولاز در جیرههای آزمایشی مشابه بود (05/0 | ||
| کلیدواژهها | ||
| آنزیمهای سلولایتیک و آمیلولتیک شکمبه؛ ابقاء نیتروژن؛ منبع انرژی؛ کود مرغی؛ گوسفند | ||
|
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,030 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 2,468 |
||