
تعداد نشریات | 13 |
تعداد شمارهها | 626 |
تعداد مقالات | 6,517 |
تعداد مشاهده مقاله | 8,746,948 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 8,317,532 |
بررسی برخی صفات مورفولوژیکی و فیزیولوژیکی در 12 توده ایرانی پیاز خوراکی | ||
پژوهشهای تولید گیاهی | ||
مقاله 5، دوره 18، شماره 1، خرداد 1390، صفحه 89-104 اصل مقاله (270.04 K) | ||
نوع مقاله: پژوهشی | ||
چکیده | ||
در این بررسی 12 توده بومی پیاز جمعآوری شده از مناطق مختلف کشور (هوراند اهر، قرمز ری، قولی قصه زنجان، قرمز آذرشهر، سفید کاشان، زرد نیشابور، سفید قم، درچه اصفهان، سفید نیشابور، قرمز نیشابور، سفید فتحآباد، اسحاقآباد نیشابور) با طرح آزمایشی فاکتوریل بر پایه بلوکهای کامل تصادفی با 3 تکرار در مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجانشرقی کشت شدند. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که بین تودههای مورد بررسی از نظر صفات تندی، درصد ماده خشک پیاز، عملکرد تودهها، درصد پیازهای دوکی شکل، قطر پیاز و تعداد فلس خشک بیرونی اختلاف معنیدار وجود دارد. در این میان برخی از صفات مانند قطر گلوی پیاز و تعداد فلس خشک بیرونی جزو صفات مهم انبارداری پیاز بهشمار میآیند. بررسی این صفات با توجه به تنوع تودههای پیاز ایرانی بهمنظور استفاده در زراعت و انبارداری پیاز مهم و سودمند میباشد. | ||
کلیدواژهها | ||
Allium cepa L؛ توده؛ تندی؛ ماده خشک؛ عملکرد | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,036 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,892 |