| تعداد نشریات | 13 |
| تعداد شمارهها | 656 |
| تعداد مقالات | 6,849 |
| تعداد مشاهده مقاله | 9,874,305 |
| تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 9,238,879 |
مدل سازی دانسیته ظاهری طی خشک کردن انگور پیش تیمارشده با اولتراسوند و کربوکسی متیل سلولز | ||
| نشریه فرآوری و نگهداری مواد غذایی | ||
| مقاله 6، دوره 4، شماره 2، آذر 1391، صفحه 85-102 اصل مقاله (1.75 M) | ||
| نوع مقاله: مقاله کامل علمی پژوهشی | ||
| نویسندگان | ||
| منور طهماسبی پور؛ جلال دهقان نیا* ؛ سید صادق سیدلو هریس؛ بابک قنبرزاده | ||
| دانشگاه تبریز | ||
| چکیده | ||
| خشک کردن مواد غذایی می¬تواند اثرات منفی بر ویژگی¬های کمی و کیفی این محصول¬ها از جمله میزان تخلخل و چگالی ظاهری داشته باشد. لذا، به منظور بهبود این ویژگی¬ها، می¬توان از فن¬آوری¬های جدید استفاده کرد. در این پژوهش، تغییرات چگالی ظاهری طی خشک¬کردن انگور پیش¬تیمار¬¬شده با امواج فراصوت به مدت 10، 20 و 30 دقیقه و کربوکسی متیل سلولز در سه غلظت 1/0، 2/0 و 3/0 درصد مورد بررسی قرار گرفت. به منظور خشک¬کردن دانه¬های انگور، از یک خشک¬کن تونلی آزمایشگاهی استفاده شد و چگالی ظاهری نمونه¬ها در طی خشک¬کردن محاسبه گردید. نتایج نشان داد که چگالی ظاهری نمونه¬های انگور، با افزایش زمان فراصوت و کاهش غلظت کربوکسی متیل سلولز، افزایش می¬یابد. در ادامه نیز، مدل¬سازی چگالی ظاهری، توسط مدل¬های موجود در منابع و مدل¬های پیشنهادی در این پژوهش، صورت گرفت و یکی از مدل¬های پیشنهادی (مدل 6 جدول 2)، به عنوان مناسب¬ترین مدل پیش¬بینی¬کننده تغییرات چگالی ظاهری در انگور هنگام خشک¬کردن انتخاب شد. | ||
| کلیدواژهها | ||
| "کشمش"؛ "تغییرات حجمی"؛ "پوشش خوراکی" | ||
|
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,358 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 2,419 |
||