
تعداد نشریات | 13 |
تعداد شمارهها | 622 |
تعداد مقالات | 6,489 |
تعداد مشاهده مقاله | 8,605,394 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 8,198,743 |
مقایسه استخراج اسانس پوست بکرایی با استفاده از روش های مایکرویو و مایکرویو با پیش تیمار اولتراسوند | ||
نشریه فرآوری و نگهداری مواد غذایی | ||
مقاله 7، دوره 5، شماره 1، اردیبهشت 1392، صفحه 111-124 اصل مقاله (240.48 K) | ||
نوع مقاله: مقاله کامل علمی پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
رویا شکاری* 1؛ کرامت اله رضایی2؛ سیمین اسدالهی3 | ||
1باشگاه پژوهشگران جوان دانشگاه آزاد اسلامی، واحد ورامین، پیشوا، گروه صنایع غذایی، ورامین | ||
2گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشگاه تهران | ||
3گروه صنایع غذایی، دانشگاه آزاداسلامی، واحد ورامین | ||
چکیده | ||
در این تحقیق، روش تقطیر با آب به کمک مایکرویو (270 وات) با پیش تیمار اولتراسوند (45 و 90 دقیقه) به منظور استخراج اسانس از پوست بکرایی مورد استفاده قرار گرفت و نتایج حاصله با نتایج حاصل از روش تقطیر با آب به کمک مایکرویو از نظر بازدهی و زمان استخراج، ترکیب شیمیایی و کیفیت اسانس مورد مقایسه قرار گرفت. آزمایش¬ها در سه تکرار با سیستم نرم افزاری SAS و بر اساس روش GLM و با استفاده از آزمون LSD انجام گردید. میزان اسانس پوست بکرایی به¬دست آمده به روش تقطیر با آب به کمک مایکرویو با پیش تیمار اولتراسوند 45 دقیقه، %20/0±00/2 و به روش مذکور با پیش تیمار اولتراسوند 90 دقیقه، %20/0±97/1 و به کمک مایکرویو، %20/0±02/2 گزارش گردید. ترکیبات اسانس¬های استخراج شده با روش¬های کروماتوگرافی گازی شناساگر طیف سنج جرمی و کروماتوگرافی گازی شناساگر یونیزاسیون شعله¬ای نیز مورد شناسایی قرار گرفت لیمونن اصلی ¬ترین ترکیب موجود در اسانس پوست بکرایی می¬باشد. نتایج حاصله بیانگر این بود به¬کارگیری اولتراسوند همراه با تقطیر با آب به¬کمک مایکرویو تاثیر بسزایی بر روی زمان آغاز و مدت زمان نهایی استخراج اسانس و میزان نهایی اسانس در مقایسه با روش¬ مذکور بدون پیش تیمار ایجاد نکرد. | ||
کلیدواژهها | ||
اسانس؛ بکرایی؛ مایکرویو؛ کروماتوگرافی گازی؛ استخراج | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,158 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 2,853 |