
تعداد نشریات | 13 |
تعداد شمارهها | 623 |
تعداد مقالات | 6,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 8,619,534 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 8,210,391 |
بررسی ویژگی¬های کمی و کیفی ژنوتیپ¬های ذرت سیلوئی در منطقه ورامین | ||
مجله تولید گیاهان زراعی | ||
مقاله 2، دوره 5، شماره 4، اسفند 1391، صفحه 19-38 اصل مقاله (1.48 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
چکیده | ||
به منظور بررسی صفات آگرومورفولوژیک و فیزیولوژیک ژنوتیپهای مختلف ذرت سیلوئی، آزمایشی در مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان تهران در سال زراعی 89-1388 اجرا شد. در این آزمایش 20 ژنوتیپ ذرت سیلوئی در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با 4 تکرار مورد مقایسه قرار گرفتند. در این آزمایش صفاتی چون طول دوره رشد، تعداد برگ، ارتفاع بوته، قطر ساقه، وزن خشک تر و خشک برگ، وزن تر و خشک ساقه، وزن تر و خشک غلاف، وزن تر و خشک بلال، عملکرد تر و خشک علوفه و صفات کیفی علوفه مورد ارزیابی قرار گرفتند. در بررسی همبستگی بین صفات، بیشترین همبستگی را وزن خشک ساقه، غلاف و بلال با عملکرد علوفه داشتند. ژنوتیپ دوم (K3547/4 × MO17) دراکثرصفاتموردبررسیازجملهتعدادبرگ،قطرساقه،وزنتروخشکغلاف،وزنتروخشکبلال،طولدورهرشدوعملکردخشکعلوفهدارای بالاترین میزان بود. از نظر کیفیت علوفه نیز، ژنوتیپهای 16 (KLM76004/2-1-7-2-1-1-1-1 × K19/1)و 18 (KSC670 (K3653/2 × K19)) بیشترین درصد قابلیت هضم علوفه خشک و ژنوتیپ 2 بیشترین درصد پروتئین خام، درصد فیبر نامحلول و درصد خاکستر را نشان دادند. ژنوتیپ 18 نیز بالاترین درصد انرژی متابولیسمی را به خود اختصاص داد. به نظر میرسد که ژنوتیپ 16 که از ارتفاع متوسط ولی پربرگ، با وزن ساقه متوسط و وزن بلال نسبتاً بالا و کیفیت علوفه خوب برخوردار بود، از اهمیت ویژهای برخوردار است و میتواند انتخاب خوبی برای منطقه باشد | ||
کلیدواژهها | ||
ذرت سیلوئی؛ صفات کمی؛ صفات کیفی؛ عملکرد | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,821 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 4,558 |